Duguláselhárítás Budapesten

Telefon: 06 20 233 8866

Egy kis segítség

 

Amikor azt tapasztaljuk, hogy a kádból, zuhanytálcából, mosogatóból vagy WC-ből nem folyik le a víz, az nagyon bosszantó tud lenni. Ezt az állapotot mielőbb meg kell szüntetni, hiszen a legelemibb szükségleteink kielégítése válik lehetetlenné, nem beszélve az esetleges szagokról és a látványról. Mielőtt bepánikolnánk gondoljuk végig az esetleges okokat, és a lehetséges megoldásokat.

 

A dugulás lehetséges okai

Vegyszerek

 

Az otthon használt vegyszerek, tisztítószerek mindegyike a lefolyóba kerül, sokszor hozzájárulva a későbbi dugulás kialakulásához. Ezek a vegyi anyagok gyakran hígítatlanul, nagy koncentrációban kerülnek a lefolyókba, ahol hosszabb-rövidebb idő alatt lerakódásokat képeznek. Ez különösen érvényes a zsíros alapanyagú babafürdető krémekre!
 

Fürdőszobai szennyeződések

 

Dugulást okozhat az is, amikor nagy mennyiségben használják a különféle tusfürdőket, folyékony szappanokat. Segít a több víz és kevesebb tisztálkodó-szer, valamint a fürdő pamacs vagy fürdőszivacs használata, mely nem csak takarékos, de a lerakódások mennyiségét is csökkenthetjük használatával.
A haj és szőrszálak is összegyűlve nehezítik a víz szabad elfolyását.
 

Konyhai szennyeződések

 

Sokan a kávéfőzőből a zaccot a mosogatóba ürítik, ez sokszor okozója lehet a szifon eldugulásának.
Az apróbb ételdarabokat is érdemes inkább kivenni a lefolyónyílásból, mintsem valamilyen tárggyal letuszkolni. Ezek nem oldódnak fel, nem áznak szét szép lassan a lefolyóban, hanem lerakódnak a csövekben és a szifonban dugulást okozva.
Komoly dugulást okozhatnak a rendszerbe kerülő zsiradékok is,
Érdemes a mosogatóba félévente mosószert, és lobogó forró vizet önteni, ez feloldja a csőfalra tapadt zsiradékot.

 

WC dugulás

 

Bosszantó a WC eldugulása, amit a túl kevés öblítővíz használata okozhat. Nem jó ötlet, hogy az ételmaradékot a WC-ben tüntetjük el, hiszen a zsiradékok oldószerek és meleg víz hiányában sokkal könnyebben képeznek lerakódásokat. Kerüljük a nem a WC-be való anyagok és tárgyak beledobálását is. (intim betét, tampon, tea filter, nylon zacskók stb.)
 

Kültéri dugulás


Kültéri dugulást leggyakrabban a falevelek, levágott fű és egyéb növényi hulladékok okozhatnak. Ahol fa van a környéken, ott gyakorta előforduló probléma a gyökerek bekúszása a csatornába.
Nagy talaj terheléskor összeroppanhatnak, meghajolhatnak vagy szétcsúszhatnak a csatornacsövek.
Ezeket a problémákat nehéz házilagosan megoldani. 
 

Kültéri dugulás okai

Ha már a dugulás kialakult, és nem segítenek a házi praktikák, hívjon szakembert!

Tel: 06 20 233 8866